Počinje projekt 'Protuminska akcija u regionu Srebrenice'


U petak 20.06.2014. godine, sa početkom u 10:30 sati, u mjesnoj zajednici Toplica, lokalitet Jezera u opštini Srebrenica, održat će se ceremonija zvaničnog otvaranja projekta Norveške narodne pomoći ''Protuminska akcija u regionu Srebrenice''

19.06.2014 12:29
Počinje projekt 'Protuminska akcija u regionu Srebrenice'

.

 

 

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

 

Projekat „Protuminska akcija u regionu Srebrenice“ ima za cilj implementaciju integralne protuminske akcije u ugroženim zajednicama regije Srebrenica.  Projekat uključuje podršku Centru za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini u ne-tehničkom izviđanju minski zagađenih područja regije Srebrenica, podršku aktivnostima Međunarodne komisije za nestale osobe i Instituta za nestala lica BiH kroz deminiranje lokaliteta potencijalnih masovnih grobnica i podršku Deminerskom bataljonu Oružanih Snaga BiH u aktivnostima deminiranja na području regije Srebrenica.

 

Zvaničnoj ceremoniji otvaranja projekta će prisustvovati: ambasador Kraljevine Holandije u BiH, Jurriaan Kraak, zamjenica ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Mariam Naqvi, predstavnici Opštine Srebrenica, Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Norveške narodne pomoći.

 

Mjesto sastanka sa predstavnicima medija će biti ispred zgrade opštine Srebrenica u 10 sati, nakon čega će se učesnici ceremonije uputiti prema lokalnoj zajednici Toplica, gdje će se održati zvanična ceremonija.


Etiketler: BALKAN
1828

Hava Durumu ANKARA